Spørgsmål og Svar

Spørgsmål og svar

Hvor hurtigt bliver mit køretøj solgt?

Når du har tilmeldt dit køretøj til auktionen, vil det blive godkendt inden for 24 timer på hverdage.

Herefter bliver det sat på en 168 timers auktion, hvor vi selvfølgelig håber, at dit køretøj bliver solgt.

Hvem kan købe mit køretøj?

Når du har sat dit køretøj på auktion, er det muligt for alle, som er CVR-registreret at byde på dit køretøj. Det er altså ikke muligt at købe uden et CVR-nr.

Har jeg mulighed for at købe alle køretøjer?

Hvis du har et CVR-nr., er det muligt for dig at byde på alle de køretøjer, som er sat på auktion. Har du ikke et CVR-nr., er det kun muligt for dig at sælge dit køretøj på siden.

Hvad er Safebetaling?

Dansk Bilauktion er en sikker platform at handle på. Derfor tilbyder vi 100% sikker betaling med Safebetaling på alle handler.

En Safebetaling bliver brugt til at sikre både køber og sælger. Det betyder, at pengene bliver overført til en konto i vores bank, hvor pengene står sikret, indtil handlen er godkendt og afsluttet. Når handlen er afsluttet, overføres pengene til køber.

Køber får først afhentningsadressen, efter at købssummen er sat ind på Dansk Bilauktions Safekonto. Sælger får først beløbet udbetalt, efter at handlen er godkendt af begge parter, og du er fri for at stå med pengene i hånden hos køberen.

Hvad sker der efter auktionen?

Når auktionen er afsluttet, vil både køber og sælger blive informeret. Hvis buddet har nået mindsteprisen, vil køber få at vide, at han/hun har det vindende bud på køretøjet. Sælger får samtidig at vide, at køretøjet er blevet solgt.

Hvis buddet er meget tæt på mindsteprisen, vil Dansk Bilauktion i visse tilfælde forsøge at skabe en dialog mellem den, som havde højeste bud og sælger for at se, om der kan opnås enighed omkring prisen, så køretøjet kan blive solgt.

Opnås mindsteprisen ikke, afsluttes auktionen, og bilen blive deaktiveret. Skulle du ønske det, er det muligt at sætte bilen på auktion på ny og dermed genstarte de 48 timer, hvor bilen er på auktion.

Bliver køretøjet solgt, har køber 1 bankdag til at lave en straksoverførsel til vores Safebetalingskonto. Når betalingen er registreret på Safekontoen, får køber herefter tilsendt afhentningsadressen. Det er køber, som har ansvaret for at få køretøjet hentet.

Dansk Bilauktion anbefaler sælgeren at afmelde køretøjet inden udlevering.

Til transporten kan køber benytte sig af vores transportsamarbejdspartner, som vi har en skarp prisaftale med. Det gør du ved at skrive til: kontakt@danskbilauktion.dk, Derefter sørger vi for, at der bliver lavet en transportaftale via Dansk Bilauktion. Ellers kan I selv sørge for at hente køretøjet på sælgers adresse. Afhentningen samt godkendelsen af køretøjet skal ske inden for 5 bankdage. Efter 5 bankdage bliver køretøjet automatisk godkendt, men du er velkommen til at godkende før ved at sende en mail til kontakt@danskbilauktion.dk, så handlen kan afsluttes.

Efter godkendelse vil sælger få overført beløbet fra Safebetalingssystemet til sin konto.

Hvordan får jeg mine penge udbetalt?

Hos Dansk Bilauktion benytter vi os af Safebetaling. Det gør vi, for at du som sælger kan være sikker på at få dine penge, og at du som køber ikke behøver at stå med et stort kontantbeløb, som du skal have med ud til sælgeren eller usikkerhed med kontooverførslen.

Køber overfører salgsprisen til Safebetaling, inden vedkommende får udleveret afhentningsadressen og sælgers oplysninger. Når køretøjet er udleveret, og køber har godkendt køretøjet, bliver pengene overført til sælger.

Hvorfor skal jeg sælge mit køretøj her?

Du skal sælge dit køretøj hos Dansk Bilauktion, fordi vi bestræber os på at have en overskuelig og brugervenlig hjemmeside, hvor du på kort tid kan oprette dit køretøj. Derudover er det ikke kun de 4.000 inden for bilbranchen, der kan byde på dit køretøj, trailer eller campingvogn, men i stedet alle 900.000 CVR-registrerede i Danmark, så der er mange flere potentielle købere til dit køretøj på vores side.

Jeg er førstegangsbruger, hvad gør jeg?

Hvis du er førstegangsbruger hos Dansk Bilauktion, er det første, du skal tage stilling til, hvorvidt du handler som privatperson eller erhvervsdrivende. Er du privatperson, skal du først og fremmest oprette dig som bruger, og derefter kan du sætte dit køretøj til salg hurtigt og enkelt.

Er du erhvervsdrivende, vil du efter oprettelse og godkendelse af Dansk Bilauktion, kunne sælge dit køretøj eller byde på auktionen.

Hvad sker der, hvis mit køretøj ikke opnår mindstepris?

Hvis dit køretøj ikke når den mindstepris, som du har sat, er det muligt at sætte køretøjet på auktion på ny. Vi anbefaler, at du revurderer den mindstepris, som du har sat, da det vil kunne hjælpe, til at køretøjet bliver solgt. Under hele processen er det alene din beslutning, hvad du vil gøre med dit køretøj.

Er højeste bud meget tæt på din mindstepris, vil vi i visse tilfælde kontakte dig for at høre, om du skulle være interesseret i at lave et afslag i prisen. Dog skal det nævnes, at når du har lagt dit køretøj på auktion, er du bundet. Du kan altså ikke fortryde det, hvis køretøjet bliver solgt til den angivne mindstepris.

Bliver den ikke solgt på de 48 timer, så er det op til dig, om den skal sælges til højeste bud, om du vil sætte din mindstepris ned eller helt fjerne køretøjet fra siden. Du kan altid kontakte os, hvis du vil have sat mindsteprisen ned, efter at du har sat dit køretøj på auktion. Du kan dog ikke sætte den op.

Er det svært at beskrive mit køretøj?

Vi har forsøgt at gøre vores portal så nem og overskuelig som overhovedet muligt.

Har du et dansk indregistreret køretøj, er det lynhurtigt at oprette dette på siden “Tilføj køretøj”. Indtast registreringsnummeret, og derefter overføres de tilgængelige data på dit køretøj automatisk til vores system. Du skal bare tjekke data og eventuelt tilrette, om det er det rigtige ekstraudstyr, og om der mangler noget, da det er sælgers 100 % ansvar, at oplysningerne er korrekte, og Dansk Bilauktion har intet ansvar for de automatisk udfyldte felter.

Du kan selvfølgelig også oprette dit køretøj via din smartphone eller tablet, det er nemt og hurtigt.

Vi har ligeledes forsøgt at gøre det nemmere at kategorisere dit køretøj ved at lave følgende 5 kategorier:

Et køretøj til en salgspris på 5.000 DKK ekskl. moms (6.250 inkl. moms) eller derunder, er uden reklamationsret, uanset klassificering.

Kategori A+ – Nyere køretøj, der maks. har kørt 20.000 km, og som er totalt fejlfrit, mekanisk og kosmetisk, ude som inde uden undtagelser.

Kategori A –  Motor, gearkasse, bag- eller fortøj, servostyring, abs-bremser, aircondition og lignende er mekanisk i orden (hvis nævnte udstyr er standard i køretøjet). Køretøjet bærer præg af normale brugsspor i forhold til bilens alder og kilometer. Der bør altid påregnes klargøring samt mindre reparationer på det købte køretøj.

Kategori B –  Køretøj, der er funktionsdygtigt, men støj og/eller slitage kan forekomme i forhold til årgang og kilometer, og der skal forventes snarlige reparationer.

Kategori C –  Køretøj med væsentlige kosmetiske og mekaniske fejl, der gør, at køretøjet skal på værksted inden ibrugtagning, og som skal transporteres på et ”fejeblad” eller lignende. Denne kategori kan Dansk Bilauktions transportsamarbejdspartner ikke udføre.

Kategori UK (uden klassificering)

– Bilen er indsat til højeste bud, absolut bortsalg. Kategorien gælder i øvrigt også biler med en forventet salgspris under 5000 DKK ekskl. moms. Denne kategori kan Dansk Bilauktions transportsamarbejdspartner ikke håndtere.

Kategoriseringen er sælgers ansvar.

Hvordan får jeg flest penge for mit køretøj?

Inden du sætter dit køretøj til salg, skal du gøre dit køretøj grundigt rent, så du kan se alle eventuelle skader, såsom buler, ridser, stenslag og rust.  Alle skader skal fotograferes og beskrives så grundigt som muligt for at forebygge reklamationer og reduktion i prisen. En gylden regel er, at køber finder alle de fejl, som du ikke har fundet.

Vi vil stærkt anbefale at sætte en realistisk mindstepris for at opnå den bedste chance for et salg.

Derudover er et velbeskrevet køretøjet en meget vigtig faktor for, hvor høj en pris du vil få. Billeder af et meget beskidt køretøj vil ofte give indtrykket af et køretøj af mindre værdi end et køretøj, som er rengjort og viser sig fra sin bedste side. Er køretøjet godt beskrevet, både i forhold til udstyr og alle slags skader, giver det en langt højere troværdighed hos køberen, end et køretøj, hvor det er tydeligt, at sælgeren ikke har været ærlig i forhold til skader, mangler osv. Du som sælger hænger på alle omkostninger, hvis du ikke har beskrevet dit køretøj ærligt.

Så vælg en realistisk mindstepris, tag gode billeder af et rent og pænt køretøj og sørg for at beskrive køretøjet grundigt. Derved øger du chancen for en højere salgspris på dit køretøj.

Hvordan kan jeg bedst fastsætte min mindstepris?

Når du skal fastsætte din mindstepris, er der flere forhold, du skal tage stilling til. Der er en tendens til, at man selv synes, at ens bil er mere værd, end den egentlig er. Undersøg derfor markedet inden, for at se, hvilket prisleje dit køretøj ligger i.

Husk, at ekstraudstyr, antal kilometer og stand kan betyde en væsentlig forskel i pris, selvom du sammenligner med en model fra samme årgang som dit køretøj. Ofte er det også småting, som gør, at køber er villig til at betale mere eller mindre for køretøjet. Det kan f.eks. være dyrt ekstraudstyr, farve, nyudførte store vedligeholdelsesudskiftninger på køretøjet, interiøret i køretøjet osv. Tag alt dette in mente og fastsæt derefter mindsteprisen på dit køretøj.

Husk, at køretøjet hurtigt mister værdi af købsprisen, og grundet afgiftssænkninger er afskrivningen på en relativ ny bil stor.

Hvad koster det at oprette sig som bruger?

Hvis du er privat, er det helt gratis at oprette sig som bruger hos Dansk Bilauktion.

Er du erhvervskunde, koster et medlemskab 600 eller 2.500 DKK ekskl. moms, alt efter hvilket abonnement du vælger. Se vores abonnementstyper HER.

Hvorfor er det vigtigt, at jeg beskriver køretøjet grundigt?

Når du skal sælge dit køretøj, er det meget vigtigt, at du beskriver køretøjet ned til mindste detalje, ikke alene for din skyld, men også for køberens skyld. I langt de fleste tilfælde bliver køretøjet solgt til en højere pris, hvis det er grundigt beskrevet, fremfor hvis sælgeren ikke har forholdt sig ordentligt til beskrivelsen. Hvis køretøjet er fejlbeskrevet, når det ankommer til køber, er det 100 % sælgers ansvar.

Hvor kan jeg få hjælp til at beskrive mit køretøj?

Når du opretter et køretøj, bliver du guidet gennem hele oprettelsen, så det hele foregår nemt og hurtigt. Ved at indtaste dit køretøjs registreringsnummer, henter systemet automatisk de fleste informationer om din bil, du skal kun tjekke oplysningerne, da det er dit ansvar, at de er korrekte. Du skal derfor kun beskrive eventuelle skader og skrammer samt eventuelt fremhæve ekstraudstyr.

Skulle der alligevel opstå problemer, kan man altid ringe til vores supportlinje på 86 88 88 88 og få hjælp.

Jeg kan ikke udfylde beskrivelsen på mit køretøj, hvad gør jeg?

Vores hjemmeside burde hjælpe dig godt igennem din beskrivelse af dit køretøj både på mobil og på computer. Er dit køretøj ikke dansk registreret, skal du indtaste bilens data manuelt. Skulle du stadig have problemer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvem må købe og sælge på Dansk Bilauktion?

Hos Dansk Bilauktion, er der to forskellige muligheder for at oprette sig. Du kan oprette dig som privatkunde, så længe du har et køretøj, som er registeret i Danmark, og du er over 18 år. Som privatkunde er det muligt at sælge køretøjer, men ikke muligt at byde og købe.

Hvis du ønsker at byde og købe køretøjer på Dansk Bilauktion er det et krav, at du er CVR-registreret og opretter dig som erhvervskunde gennem en af vores pakkeløsninger. Herefter kan du frit byde på køretøjer og selvfølgelig også sælge.

Jeg har glemt mit kodeord, hvad gør jeg?

Har du glemt dit kodeord, skal du klikke på knappen ”Jeg har glemt mit kodeord”, derefter skal du oplyse den mail, som du har oprettet din konto med, og vi vil sende dig dit kodeord. Skulle der opstå problemer med dette, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Hvor tit afholdes auktion?

På Dansk Bilauktion er der altid gang i auktionerne. Efter at bilen er blevet godkendt, er den på auktionen i 48 timer i hverdage. Bliver bilen oprettet og godkendt en torsdag, vil den køre weekenden over og slutte mandag.

Ultimo 2020 vil vi hver weekend afholde auktioner med campingvogne, autocampere, trailere og hestetrailere. Her er det samme princip som med biler i weekenden. Bliver campingvognen eller traileren lagt ind til godkendelse inden fredag kl. 12, vil auktionen køre i 72 timer, således at den afsluttes mandag. Oprettes campingvognen, traileren osv. efter kl. 12, vil den først komme på auktionen i den næstkommende camping/trailer-weekend.

Hvordan tilmelder jeg et køretøj?

Når du har oprettet en bruger, kan du melde dit køretøj til auktion, når du trykker ”tilføj køretøj” efterfulgt af indtast dit køretøj i “reg.nr.”, og herefter giver nummerplade APIen dig adgang til alle de informationer, der er registreret på dit køretøj.

Du skal tjekke, om de er korrekte, og om der mangler noget, så du hurtigt og nemt bliver ført igennem hvert punkt, som skal udfyldes, før dit køretøj kan komme på auktionen. Der er punkter, som skal udfyldes og punkter, som du har mulighed for at udfylde, men vi anbefaler, at du udfylder så meget som muligt og så præcist som muligt, da det vil give et bedre indtryk af dit køretøj og større chance for at få det solgt til en god pris.

Efter at du har tilmeldt dit køretøj, godkender vi det hurtigst muligt og derefter kommer det på auktion. Vi sender dig en mail, når vi har godkendt dit køretøj.

Kan jeg selv bestemme mindsteprisen? Vi anbefaler, at du overvejer din mindstepris nøje, inden du sætter dit køretøj på auktion, da chancen for at få det solgt er langt mindre med en for høj mindstepris. Til at hjælpe dig med at sætte din mindstepris, kan du med fordel tjekke punktet “Hvordan kan jeg bedst fastsætte min mindstepris? HER.

Kan jeg fortryde tilmeldingen af mit køretøj?

Når du har oprettet dit køretøj, og det er blevet godkendt til auktionen, kan du ikke længere fortryde din tilmelding. Hvis du har oprettet køretøjet og opdager en fejl i oprettelsen, skal du kontakte os hurtigst muligt, så vi kan nå at stoppe godkendelsen. Når du godkender oprettelsen af køretøjet, accepterer du samtidigt de regler, der gælder for oprettelsen. Så du har ansvaret for at tjekke dine oplysninger grundigt igennem, men vi er selvfølgelig interesserede i at hjælpe, så vidt det er muligt.

Hvordan ved jeg, om køretøjet er blevet solgt?

Når dit køretøj har været igennem vores auktion, vil du modtage en mail, som fortæller dig, hvorvidt dit køretøj er blevet solgt eller ej. Hvis højeste bud ikke er langt fra din mindstepris, henvender vi os i visse tilfælde til dig, for at høre, om du er interesseret i at acceptere buddet. Du kan være 100% sikker på, at køretøjet stadig er dit, indtil mindsteprisen er opnået, eller til du har accepteret den pris, som højeste bud lyder på.

Må jeg sælge køretøjer for kunder?

Du er mere end velkommen til at sælge dine kunders køretøjer på vores auktion. Der er over 900.000 i Danmark, som har CVR-nr. og som potentielt har mulighed for at købe de køretøjer, som bliver sat på auktion. Det skulle gerne give en god chance for, at du får solgt din kundes køretøj. Du skal dog være 100 % sikker på, at du har fuldmagt fra kunden til at sælge deres køretøj.

Hvor gamle køretøjer kan jeg sælge på auktion?

Der er intet krav til, hvor gammel køretøjet må være på Dansk Bilauktion. Vi ser gerne, at vores platform også bruges til salg af f.eks. veteranbiler. Du skal dog være opmærksom på, at det er et krav, at køretøjet er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand og skal kunne starte og køre, så køber kan hente køretøjet uden problemer. Hvis køretøjet overholder dette, kan det blive solgt på Dansk Bilauktion.

Hvad er mit ansvar, når jeg sælger et køretøj?

Når du sælger dit køretøj på Dansk Bilauktion, er det 100 % dit ansvar, at køretøjet lever op til den beskrivelse, som du har lavet af køretøjet. Derudover har du et ansvar for at have køretøjet tilgængeligt, så køber kan afhente køretøjet inden for 5 bankdage efter afslutning af auktion. Tilmeldingen er bindende. Hvis køretøjet ikke opnår mindstepris, er det din egen beslutning, hvad du vil gøre med køretøjet. Opnår køretøjet mindsteprisen, er køretøjet solgt, og du kan ikke trække handlen tilbage.

Hvad er fordelen ved at sælge køretøjer på auktion?

En af fordelene ved at sælge sit køretøj på auktion er, at du kan få solgt dit køretøj på bare 48 timer. I Danmark er der ca. 900.000 med CVR-nr., som vi målrettet markedsfører dit køretøj mod. Med Safebetaling garanterer vi, at dine penge altid er i sikre hænder.

Hvordan afleverer jeg køretøjet?

Det er op til køber, om han/hun vil hente køretøjet hos dig, eller vil have leveret køretøjet via. vores transport-samarbejdspartner. I forhold til køretøjets stand, er det vigtigt, at du afleverer køretøjet, som du har beskrevet det. Afviger køretøjet fra den stand, som du har beskrevet, kan køber annullere købet og det vil være dig, som skal dække transportomkostninger, Safebetaling samt salær fra dig og køber. Derfor er det vigtigt at kontrollere, at alle oplysninger er korrekte.

Hvordan får jeg betaling for køretøjet?

Dansk Bilauktion benytter sig af en Safebetalingskonto. Dette er en konto i vores bank, hvor købssummen deponeres, imens transport og godkendelsen udføres. Når køber har godkendt køretøjet på vores hjemmeside, overføres pengene til sælgers oplyste bankkonto.

Hvilke fordele giver det mig at have billeder af køretøjet?

Det er et krav, at du ved oprettelsen af køretøjet vedlægger billeder af dit køretøj.

Vi anbefaler derudover, at du, inden du tager billederne, rengør dit køretøj, så det står rent og pænt.

Vi anbefaler mindst 12 beskrivende billeder.

Det er en klar fordel at tage gode billeder af eventuelle skader. Det giver en større troværdighed i forhold til køretøjets alder og stand og kan give en større interesse og derved bedre pris, end hvis køberne ikke får nogen fyldestgørende information, og du får mindre reklamation på dit køretøj.

Dansk Bilauktion anbefaler, at du går en runde om dit køretøj, og i en afstand af 0,5-1 meter og i en vinkel på 45 grader tjekker overfladen på hele dit køretøj, og kan du se lakflimmer og uregelmæssigheder hen ad siden, kan det være, fordi der er buler, ridser og småskader, som ikke umiddelbart ses i en 90 graders vinkel.

Husk – rust er også en skade og skal beskrives under skadebeskrivelsens 12 punkter med tekst og billedbeskrivelse.

Kan jeg være sikker på at få den højeste markedspris? Vi kan ikke garantere, at du får den højeste markedspris, men når der er mange, som kigger og byder på dit køretøj, ser vi ofte en tendens til, at køberne byder hinanden op, og det kan ende med, at du får en pris, der måske er højere end markedsprisen. Du forøger chancen for at få en høj pris ved en grundig beskrivelse samt gode billeder. Læs mere om, hvordan du kan få en høj pris under punktet ”Hvordan får jeg flest penge for mit køretøj? HER

Hvem sælger køretøjer på auktionen?

Alle, som ejer et køretøj i Danmark, har mulighed for at sætte det til salg på Dansk Bilauktion, både private og erhverv. Det er vigtigt, at du er den juridiske ejer af køretøjet, eller at du har en skriftlig fuldmagt til at sælge køretøjet. Samtidig er det heller ikke muligt at sælge køretøjet, hvis ikke du er i besiddelse af registreringsattesten til køretøjet. Ligeledes er der også et krav om, at køretøjet er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand og skal kunne køre og starte, således at det er muligt for køber at hente køretøjet uden problemer.

Brugtvognsforhandlere og andre bilhuse må gerne sælge køretøjer for kunder på Dansk Bilauktion, men her er det ligeledes vigtig, at I har en fuldmagt.

Kan jeg se køretøjet, inden jeg byder?

Det er kun muligt at se det ønskede køretøj på de billeder, som sælger har taget. Det er desværre ikke muligt at komme ud at se/prøve det før købet. Når du har afhentet køretøjet og skal tjekke det igennem, har du ret til at undersøge og køre en lille tur i det, inden du godkender handlen. Vi gør dog opmærksom på, at købet kun kan annulleres, hvis det er en gyldig tvistsag. Altså, hvis sælger har lavet en grov fejlbeskrivelse af køretøjet.

Har jeg ret til at annullere en handel?

Når handlen er indgået, er den bindende!

Som køber binder man sig, når man lægger et bud på et køretøj. Man kan altså ikke trække sit bud tilbage. Vinder det bud, som køber har afgivet, er køber forpligtet til at gennemføre handlen. Sælger er bundet, når han/hun har fået et køretøj godkendt og sat på auktion. Opnås sælgers mindstepris, er sælger forpligtet til at gennemføre handlen til denne pris.

Skulle det ske, at køretøjet er groft fejl beskrevet, har sælger ansvaret og skal sørge for både fragt og salær. Ofte kan der dog findes en løsning mellem køber og sælger, så handlen alligevel kan gennemføres. Det kan f.eks. være et nedslag i prisen.

Får jeg køretøjet, hvis jeg har højeste bud?

Hvis du har højeste bud, og dit bud er over mindsteprisen, så er køretøjet dit. Hvis køretøjet ikke har nået mindsteprisen, men er tæt på, er der stadig mulighed for, at køretøjet bliver dit. Vi kontakter nemlig sælger for at høre, om han kunne være interesseret i at sige ja tak til det højeste bud.

Har jeg ret til at undersøge køretøjet, før jeg betaler?

Betalingen af køretøjet skal ske til Safekonto, inden køber får oplysninger om afhentningsstedet. Ved afhentningen har du som køber altid ret til både at tage en kort prøvetur samt undersøge køretøjet for fejl/mangler. Skulle det ske, at køretøjet ikke lever op til beskrivelsen, har køber ret til at annullere handlen, men det ses ofte, at køber og sælger finder ud af en løsning via en prisnedsættelse.

Hvordan byder jeg?

For at kunne byde, skal du være oprettet som erhvervsbruger, hvilket kræver, at du er CVR-registreret.

Efter at du er oprettet, eller logget ind, hvis du allerede har en bruger, kan du gå ind på auktionen og byde på det ønskede køretøj. Det er gratis at byde, men hvis dit bud når over mindsteprisen og er vinderbuddet, har du vundet og køretøjet er nu dit.

Hvis det er dig, der byder, kommer en grøn tekstboks op, som informerer dig om, at du er højestbydende, og at du har nået mindsteprisen.

Ved siden af budfeltet er der enten en rød “tommel ned” ,som betyder, at mindsteprisen ikke er nået eller en grøn “tommel op” , som betyder, at mindsteprisen er nået, og højeste byder vil være vinder af køretøjet.

Kan jeg få køretøjet transporteret?

Ja, vi har hos Dansk Bilauktion et samarbejde med Axess Logistics, så du har mulighed for at få køretøjet fragtet hen til dig. Det er valgfrit, om du ønsker at få køretøjet leveret, eller om du selv vil afhente det hos sælger. Campingvogne og trailere skal køber selv skaffe transport til.

Kontakt Dansk Bilauktion på: kontakt@danskbilauktion.dk for at blive oplyst om priser.

Kan jeg købe et køretøj, efter at auktionen er slut?

Er auktionen overstået, og køretøjet ikke har nået sin mindstepris, så er der stadig mulighed for, at du kan købe det. Hvis det er dig, som har budt højest, men under mindsteprisen, kontakter vi i visse tilfælde sælger med din pris for at høre, om han/hun kunne være interesseret i at sælge køretøjet til din pris. Det er altså vigtigt, at du har højeste bud, selvom det ikke er over mindsteprisen, hvis du vil have chancen for at få køretøjet.

Hvordan fungerer autobud?

Autobud byder automatisk og gør det nemmere at handle på auktionen.

Måden det virker på er:

Et køretøj er lagt på auktion med en mindstepris på 50.000 DKK (du kan ikke se mindsteprisen på auktionen), du er interesseret i at købe køretøjet, og du ved, hvad du højest vil give, eks. 55.000 DKK.

Du indsætter så dit maksimumbud til 55.000 DKK i bydefeltet. Når køretøjet så når til 50.000 DKK, og du er den højestbydende, er det dig, der står for buddet på 50.000. Hvis en anden køber så byder 51.000 DKK, vil systemet automatisk overbyde for dig med 52.000 DKK.

Det vil altså sige, at selvom du har maksimumbud på 55.000 DKK, så overbyder du ”kun” med det nødvendige for at byde over. På den måde behøver du ikke at holde øje med auktionen hele tiden.

Hvordan holder jeg styr på de bud, jeg har afgivet?

Du får din egen side (min side), når du opretter en bruger hos Dansk Bilauktion. På den side kan du gå ind og følge den budhistorik, som du har afgivet. Hver gang du byder på et nyt emne, bliver det ført til denne liste, så det hele tiden er nemt for dig at holde styr på dine bud. På listen kan du ligeledes se, om du er højestbydende, eller om du skal angive et bud, for at du rykker op som højestbydende.

Hvorfor er det sikkert at købe på auktionen?

Før køretøjet kommer op på auktion, godkender vi, at køretøjet er beskrevet i forhold til de oplysninger, vi har markeret som vigtige, samt at billederne er gode nok.

Hos Dansk Bilauktion bruger vi kun Safebetaling. Det gør vi for at sikre pengestrømmen mellem køber og sælger, så de kan føle sig trygge imens køretøjet transporteres fra sælger til køber og handlen godkendes og afsluttes.

Som køber har du ret til at tjekke dit nyerhvervede køretøj igennem og prøvekøre det, inden du godkender den. Skulle der være væsentlige fejl og mangler, så kan du annullere handlen eller lave en aftale med sælgeren om reduktion af prisen. Skulle dette være tilfældet, så kontakt os, så hjælper vi jer videre.

Hvorfor sparer jeg tid og ressourcer?

Ved at sælge dit køretøj på Dansk Bilauktion kan du hurtigt få solgt dit køretøj. Vores auktioner kører nemlig 48 timer, og herefter skulle du gerne have solgt dit køretøj. Det er en tidsmæssig fordel for dig, som gerne vil have solgt dit køretøj hurtigt men samtidig til den rigtige pris.

Ud over tid sparer du også en del ressourcer i forhold til dyre annoncepriser på diverse sider.

Vores erhvervskunder kan spare megen tid ved at handle køretøjer på vores auktion, da der ikke går lang tid fra køb, til køretøjet er hos køber. Samtidig er det en unik måde at handle køretøjer på, da der ofte er mulighed for at lave en god handel og på den måde sikre et større afkast på videresalg af køretøjet.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har tid til at udfylde beskrivelsen på mit køretøj?

Det er et krav hos Dansk Bilauktion, at du udfylder beskrivelsen på dit køretøj. Det er det, både fordi vi ønsker, at du som sælger har så stor chance som muligt for at få solgt dit køretøj, samt at give køber nok information om køretøjet, inden han køber det.

Vi kan dog automatisk hente den meste info om din bil, når du indtaster registreringsnummeret. Derfor tager beskrivelsen ikke lang tid.

Hvad koster det at købe et køretøj?

For at byde og købe et køretøj kræver det, at du er CVR-registreret og er oprettet med en af de abonnementer, som vi tilbyder. Prisen for en pakke er 600 eller 2.500 DKK ekskl. moms, alt efter hvad du prioriterer, når du skal byde på køretøjet.

Det koster ikke noget at byde, det er først, når du har købt køretøjet, at du skal betale salær samt salgsprisen. Når du har budt, er buddet bindende, så hvis du har højeste bud, når auktionen er slut, og det er over mindsteprisen, så er køretøjet dit.

Hvad koster det at sælge mit køretøj?

Vi kører efter princippet “Solgt eller gratis” hos Dansk Bilauktion

For private gælder reglen, at det er gratis at sætte et køretøj til salg på auktionen, og bliver det solgt, er der et salær på 600,00 kr.

CVR-registrerede skal betale et salær alt efter hvilket abonnement, man har. 

Hvad skal jeg gøre, hvis der er restgæld i køretøjet?

Er der gæld i køretøjet, kan det stadig sættes på auktion. Det kræver en fuldmagt, som koster 175 DKK inkl. moms som privat og 160 DKK ekskl. moms som erhverv. Dette beløb opkræves kun, hvis bilen bliver solgt.

Når gebyret er betalt, skal du udfylde en fuldmagt. I fuldmagten giver du os tilladelse til at kontakte din bank. Her rekvirerer vi det præcise gældsbeløb og aftaler indfrielse af gælden, når bilen er solgt.

Efter indfrielse af gælden overføres det resterende beløb til din konto. Er bilens mindstepris mindre end den gæld, som er i bilen, kræves det, at du har det resterende beløb til rådighed, således at al gælden er betalt af dig, inden bilen går videre til køber. Har du ikke det resterende beløb til rådighed, når handlen er afsluttet, vil handlen blive annulleret, og Dansk Bilauktion vil opkræve et gebyr på 4.375 DKK inkl. moms som privat og 2.500 DKK ekskl. moms som erhverv.

Hvad skal jeg oplyse om køretøjet?

Alle oplysninger om dit køretøj er vigtige. De informationer, som bliver hentet på dit køretøj, når du har indtastet dit registreringsnummer, skal du tjekke og eventuelt rette i, hvis du har andre oplysninger. Har bilen skader eller mangler, er det vigtigt, at du informerer grundigt om disse. Dette gøres ved at beskrive skadens placering og omfang samt vedhæfte billeder. Jo bedre bilen er beskrevet og afbilledet, desto mere øges købers interesse og villighed til at afgive et højere bud.

Hvornår betaler jeg for køretøjet?

Så snart auktionen er slut, og mindsteprisen er opnået, har køber en bankdag til at lave en straksoverførsel til vores Safekonto. Når du som køber har modtaget køretøjet og godkendt, at alt er, som det skal være, så overfører vi pengene til sælger.

Hvilke typer af køretøjer kan jeg sælge?

Der er intet krav til, hvor gammelt køretøjet må være på Dansk Bilauktion. Vi ser gerne, at vores platform også bruges til salg af f.eks. veteranbiler. Du skal dog være opmærksom på, at det er et krav, at køretøjet er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand og skal kunne starte og køre, så køber kan hente køretøjet uden problemer. Hvis køretøjet overholder dette, kan det blive solgt på Dansk Bilauktion.

Hvad betyder Byd selv?

Dansk Bilauktion vil gerne have stemningen fra de gamle auktionshaller ind på vores platform. Derfor har vi gjort det muligt for alle vores “Totalkunder” at byde på deres egne køretøjer på auktion.

Det giver dig mulighed for at sætte fart i budene på dit køretøj samt mulighed for en højere salgspris.

Dansk Bilauktion er den første online bilauktion, der tilbyder denne mulighed.

Hvad er tvangsauktion, bortsalg og advokatsalg?

Når et køretøj bliver solgt på tvangsauktion og som bortsalg/advokatsalg, er der ingen mindstepris. Sælger du dit køretøj på tvangsauktion eller som bort-/advokatsalg, er du forpligtet til at aflevere køretøjet, hvis der kommer et bud på den.

Har du det højeste bud på et køretøj, på en tvangsauktion eller bort-/advokatsalg, accepterer du automatisk at køretøjet er dit og du kan hverken oprette tvistsager, få afslag i prisen eller få annulleret handlen.

Ved tvangsauktion, bortsalg og advokatsalg opkræves køber et salær på 10 %, min. 900 DKK. ekskl. moms, maks. 6.000 DKK ekskl. moms. 

Læs mere under vores betingelser her

Telefontid
+45 86 88 88 88
Mandag-torsdag: 8.00 – 17.00
Fredag: 8.00 – 16.00
Lørdag-søndag: 10.00 – 14.00
Kontakt
Dansk Bilauktion ApS
Plutovej 2, 8722 Hedensted
kontakt@danskbilauktion.dk
CVR-nr.: 40244751